Rektors brev augusti 2019 (Ht-19)

Hej alla barn och föräldrar på Vasalundsskolan

Ett nytt skolår är i gång. En ny utmaning väntar på oss alla. Många av er tänker säkert på nya ny lärare och klasskamrater. Vi tänker också på er och ser fram emot att se er på måndag.

Första dag för denna termin är måndag 19 augusti. Barnen går mellan kl. 10 och 12 denna dag. Ni kommer att bli kontaktade om när bussen hämtar barnen första dagen. För övriga dagar finns en tid tabell på skolans hemsida.

Terminens sista dag är 20 december.

Jag vill passa på att säga till er: Hjärtligt välkomna och att tillsammans personal, föräldrar och elever hjälps åt så att läsåret blir ett framgångsrikt läsår.

Ny klass och nya elever.

Nu har vi 320 barn och elever fördelade på:

2 förskoleklasser [Sfsk (Suzana) och Mfsk  (Mine)] , 2 ettor [F:an (Ferjalle) och Y1:an (Yesim), 3 tvåor [G2:an (Gunnel), N2:an (Nada) och T2:an (Therése)], 3 treor [C3:an (Carina), H3:an (Haitham) och T3:an (Ted)], 2 fyror [B4:an (Björn) och M4:an (Magnus), 2 femmor  [J5:an (Joakim) och L5:an (Lemona)] samt 2 sexor [H6:an (Hiba och Ahmed El) och N6:an (Natalja och Ahmad S.)].

Förskoleklasserna, ettorna, tvåorna och B4:an finns i modulerna. H3:an, T3:an, M4:an, J5:an, L5:an, H6:an och N6:an finns i huvudbyggnaden.

Ny personal:

• Inger: Speciallärare
  • Björn: Sva-lärare åk 4-6
  • Natalja: Ma-lärare åk 4-6.

Information A-Ö

Informationshäftet kommer att hemskickas med eleverna under första vecka. Men ni hittar även mycket informationen på skolans hemsida (www.vasalundsskolan.se).

Alla busstider finns på hemsidan på startsidan.

På startsidan http://vasalundsskolan.se/ till höger under info hittar ni mycket viktig information som ni behöver veta bl.a.:

Veckobrev

FSK

Fritids

Arabiska Digitalläxa

Rektor Informerar

Veckans Matsedel

BussTider

Micha (skolsköterska) jobbar på onsdagar och torsdagar.

Amna (Kuratorn) jobbar en dag i veckan.

Likabehandlingsplanen

Detta dokument revideras och kommer att finnas på vår hemsida från och med 13 september efter elevrådet. Den gamla likabehandlingsplanen gäller till dess. Under Elevrådet ges eleverna möjlighet att vara delaktiga och en uppdaterad plan kommer att gälla för detta läsår.

Viktiga telefonnummer:

Expeditonen: 042-125125

Rektor: 042-125126

Fritidsverksamheten: 076-9300388

كل عام و أنتم بخير بمناسبة عيد الأضحى المبارك

• Onsdag 11 september vecka 37 är det föräldramöte kl. 18.00. Välkomna!
  • Måndag 2 september vecka 37: Inomhusidrott börjar.
  • Vecka 42, 43 och 45 är det utvecklingssamtal för åk 1-6.
  • Vecka 44 (29 oktober- 2 november): Höstlov. Eleverna är lediga. Personalen jobbar på måndag, tisdag och onsdag denna vecka.
  • Vecka 46, 47, och 48: Utvecklingssamtal för förskoleklasserna.
  • Vecka 45-50: Del A, muntliga delen i nationella proven i engelska, svenska och matematikför åk 6.
  • Fredag 20 december v 51: Avslutning höstterminen.
  • Måndag 24 december v 52: Jullov börjar.

Jag önskar er ett mycket trevligt och lärorikt läsår!

Med vänliga hälsningar Yassine Yassine

Rektor, Vasalundsskolan