Elementor #3195

Rektors brev höstterminen 2020 (HT20)

Hej alla barn och föräldrar på Vasalundsskolan

Ett nytt skolår är i gång. En ny utmaning väntar på oss alla. Många av er tänker säkert på nya ny lärare och klasskamrater. Vi tänker också på er och ser fram emot att se er på måndag.

Första dag för denna termin är måndag 17 augusti. Barnen går mellan kl. 10 och 12 denna dag. Ni kommer att bli kontaktade om när bussen hämtar barnen första dagen. För övriga dagar finns en tid tabell på skolans hemsida.

Terminens sista dag är fredag 18 december.

Jag vill passa på att säga till er: Hjärtligt välkomna och att tillsammans personal, föräldrar och elever hjälps åt så att läsåret blir ett framgångsrikt läsår.

Pga Coronapandemin får inga föräldrar besöka skolan. Var snäll och ring skolan på 125125 eller 0739-347657. Tack för ett bra samarbete för allas skull.

Ny klass och nya elever.

Nu har vi 315 barn och elever fördelade på:

2 förskoleklasser [FskA (Mine) och FskB  (Walaa)] , 2 ettor [1A (Signe) och 1B (Ted) ], 2 tvåor [2A (Haitham) och 2B (Iwona)], 3 treor [3A (Carina), 3B (Gunnel) och 3C (Therése)], 2 fyror [4A (Ahmad Sreis och Ahmed Elkhalayeli) och 4B (Giang) ], 2 femmor  [5A (Eugenia) och 5B (Magnus)] samt 2 sexor [6A (Joakim) och 6B (Lemona)].

Förskoleklasserna, ettorna, tvåorna och treorna finns i modulerna. Fyrorna, femmorna och sexorna finns i huvudbyggnaden.

Ny personal:

• Signe: lärare i åk 1
  • Iwona: Lärare i åk 2

Information A-Ö

Informationshäftet kommer att hemskickas med eleverna under första vecka. Men ni hittar även mycket informationen på skolans hemsida (www.vasalundsskolan.se).

Alla busstider finns på hemsidan på startsidan.

På startsidan http://vasalundsskolan.se/ till höger under “info” hittar ni mycket viktig information som ni behöver veta bl.a.: https://vasalundsskolan.se/dok/#

Veckobrev (Mycket viktigt)

Arabiska Digitalläxa

Rektor Informerar

Veckans Matsedel

BussTider

På samma sida under ”Viktigt” hittar ni viktig information från skolledning. https://vasalundsskolan.se/category/evenemang/

Under ”Docs” hittar ni Inskrivningsansökan, Ledighetsansökan, Att överklaga ett beslut, Terminsplanering (lov och viktiga datum), Likabehandlingsplanen och Likabehandlingsplan barnversion.

Micha (skolsköterska) jobbar på onsdagar och torsdagar.

Amna (Kuratorn) jobbar på fredagar och vid behov.

Likabehandlingsplanen

Detta dokument revideras och kommer att finnas på vår hemsida från och med 13 september efter elevrådet. Den gamla likabehandlingsplanen gäller till dess. Under Elevrådet ges eleverna möjlighet att vara delaktiga och en uppdaterad plan kommer att gälla för detta läsår.

Viktiga telefonnummer:

Expeditonen: 042-125125

Skolans mobil: 0739-347657

Rektor: 042-125126

Fritidsverksamheten: 0729-475797

All viktig information om barnens utveckling hittar ni på INFOMENTOR. Infomentor är skolans plattform där ni kan anmäla frånvaro, läsa veckobrev, uppgifter och ditt barns bedömningar. Om du har svårt med att använda infomentor var snäll och kontakta skolan i god tid för hjälp!

Om Coronarutiner fortsätter kan vi inte ha föräldramöte på skolan. Om det ska bli ett föräldramöte kommer vi att informera er i god tid.

• Måndag 28 september vecka 40: Inomhusidrott börjar.
  • Vecka 41, 42, 43 och 45 är det utvecklingssamtal.
  • Vecka 44 (26-30 oktober): Höstlov. Eleverna är lediga. Personalen jobbar på måndag och tisdag denna vecka.
  • Vecka 45-50: Del A, muntliga delen i nationella proven i engelska, svenska och matematikför åk 6.
  • Fredag 18 december v 51: Avslutning höstterminen.
  • Måndag 21 december v 52: Jullov börjar.
  • Vårterminen 2021: Personalen börjar tisdag 12 januari och eleverna börjar torsdag 14 januari och går som vanligt.

Jag önskar er ett mycket trevligt och lärorikt läsår!

Med vänliga hälsningar Yassine Yassine

Rektor, Vasalundsskolan